Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]


Hangfelvétel lejátszás: 


Dátum / Idő

 


január 2018

Nincsenek események a hónapban.

HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031VideokKitválasszak.com
Bérlakás építési programot, az építőipari mikro és kiscégek helyzetbe hozásával! MMV közlemény


„Bevándorlók helyett több magyar gyereket szeretne a kormány. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaságnak adott interjújában kijelentette, hogy Magyarország a demográfiai trendek családpolitikai intézkedések összefüggő rendszerével való megfordítása mellett tette le a voksát.
A Társaság a Lakásépítésért Egyesület véleménye szerint ennek egyik legfontosabb eszköze: a kormányzat uniós forrásokból érdemi bérlakás programot indítson be.” (TLE közlemény, 2015. 01. 20.

Az alacsony jövedelmi viszonyok miatt a fiatal családok önálló lakáshoz jutása jelenleg szinte megoldhatatlan, ami arra ösztönzi őket, hogy külföldön keressék a boldogulást. Ha itthon akarjuk tartani, vagy hazavárjuk őket, akkor reális lehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy belátható időn belül és elviselhető terheket vállalva saját otthonuk lehessen, vagy állami, önkormányzati bérlakásban kezdhessék el közös életüket, ahol felelősséggel tudják vállalni kívánt számú gyermekeik felnevelését. Üdvözöljük, hogy a kormány nyárra beharangozott intézkedései a használt lakások vásárlásához jelentős segítséget nyújtanak majd a fiatal családoknak. Azonban a fiatalok jelentős része szívesebben költözne először bérlakásba, mivel nem rendelkeznek a lakásvásárláshoz önerővel, vagy nem szeretnék a hitelfelvétel kockázatát vállalni. Egyetértünk a Társaság a Lakásépítésért Egyesület régóta hangoztatott véleményével; a demográfiai trendek megfordítása, a fiatalok kivándorlásának visszafordítása akkor lehetséges, ha a kormány forrást teremt érdemi bérlakás program elindításához![ Read the rest ... ]

Comments: 1

Posted by admin on 2015 január 26 hétfő - 09:13:14 | Nyomtatóbarát változat

MMV közlemény: A fiatal családok otthonhoz juttatása társadalmi és egyben nemzetgazdasági érdek


A lakásépítés fellendítésére javaslatcsomagot készített a Magyar Építőanyagipari és Építési Termék Szövetsége (MÉASZ), mely remélhetőleg ösztönzőleg hat az őszre beharangozott kormányzati intézkedésekre. A MÉASZ javaslataival a Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért civil szervezet is teljes mértékben egyetért.
A lakhatási körülmények alapjaiban befolyásolják a családok életminőségét. Házas, házasság szavunk is azt jelzi, hogy a családi élet alapvető feltétele a lakhatás, ha a fiatal családok fedél nélkül maradnak, hiába a családbarát intézkedések sora, nincs érdemi eredmény a gyermekvállalási mutatók területén. Népesedéspolitikával foglalkozó szakemberek által végzett kutatásokból egyértelműen kitűnik, hogy a magyar fiatalok családcentrikusak, azonban a kedvezőtlen életfeltételek miatt nem születnek meg hazánkban a tervezett, kívánt számú gyermekek. Ez a tény szoros összefüggést mutat a rossz lakhatási kilátásokkal is.

[ Read the rest ... ]

Comments: 1

Posted by admin on 2014 szeptember 16 kedd - 16:06:20 | Nyomtatóbarát változat

Ezért támadják Orbán Viktort! Riport Csath MagdolnávalComments: 1

Posted by admin on 2014 augusztus 20 szerda - 15:35:56 | Nyomtatóbarát változat

Oldal:       >>  

Hírkategóriák